Peter Quist Portfolio header

Webbjobb

Jag byggde min första enkla HTML-sida 2002, upplagd på mitt dåvarande konto hos Telia om jag minns rätt. Klassiskt.
Men mitt egentliga intresse för att bygga webb växte fram först under GMP-utbildningen på Broby Grafiska. Där hade jag mina första lektioner i HTML, PHP och MySQL och ganska snabbt insåg jag hur relativt enkelt man kan bygga lite roligare webb med hjälp av PHP och MySQL. Intresset för PHP och MySQL växte i takt med kunskapen och när utbildningen var slut kändes det inte alls konstigt att starta ett eget företag inom webb och grafisk media tillsammans med en klasskompis. Detta i sin tur ledde till anställning på Preferens i Karlstad 2007 och PS Communication i Malmö 2008, Webzoo i Malmö 2009 och senare Fuente Interactive Lab AB i Malmö.

Verktygen som jag främst använder för att bygga webb med är HTML, CSS, PHP och MySQL, men även JavaScript och jQuery. Utöver det jobbar jag med Google Analytics, Google Webmaster Tools, SEO, Subversion, WAMPserver, WordPress, phpList, OSClass mfl.
Självklart har jag även stor erfarenhet av att hantera och konfigurera konto hos webbhotell och domänhanterare, så som peka om domäner, göra inställningar för epost och domäner, hantera databaser mm.

Programvaran som jag föredrar att jobba med är för kodning WEbuilder och för databas Navicat. Men eftersom val av IDE egentligen är sekundärt funkar de flesta programvarorna så länge de stöder PHP, JavaScript, HTML och CSS, som tex Aptana Studio, NetBeans, Eclipse, Dreamweaver och PHPMyAdmin.

På länkarna till höger hittar du ett urval av webbplatsbyggen som jag har varit delaktig i, antingen från start till slut eller i enstaka bitar.